Sizin Reklam Burada
Tel: 050 378-66-61 E-mail: [email protected]

Türkiyə 4 gündür baş nazirsiz qalıb

19-08-2014, 17:27   
Türkiyə 4 gündür baş nazirsiz qalıbYüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimine dair kesin sonuçları 15 Ağustos’ta açıklamasından sonra Tayyip Erdoğan’ın milletvekilliği ve dolayısyla Başbakanlığı düşmüştür.

Çünkü artık milletvekili değildir. Milletvekili olmadığına göre, kabinenin de Başbakanı olamaz. Türkiye'de Başbakan ancak milletvekillerinden seçilebilir. Tabii ki bir devletin başbakansız hükümetsiz bırakılması söz konusu olamaz. Mevcut kabinenin bir başı olmadığından, Bakanların imzaladığı belgelerin de meşruluğu yoktur.

“MİLLETVEKİLLİĞİ SONA ERDİĞİ İÇİN, ERDOĞAN BAŞBAKAN OLAMAZ”

Eski AKP'li milletvekili ve Anayasa profesörü Zafer Üskül de konuyla ilgili açıklamada bulundu. O'na göre bu durum Anayasa suçudur ve derhal bir Başbakan vekili atanmalıdır. Üskül şöyle konuştu: “Milletvekilliği sona eren kişinin başbakanlığı sürdürmesi de anayasa hükümleri karşısında mümkün değildir. Erdoğan, başbakan olma niteliğini -milletvekili olmadığı için- kaybettiğinde hükümet de ortadan kalkar. Bu durumda yeni bir hükümet kurulması gerekir. Ancak yeni hükümet kuruluncaya kadar da eski hükümet görevine devam eder. Fakat başsız bir hükümet olamayacağı için şu anda görevi-ne devam edebilecek bir hükümet yok. Bunun için bir başbakan vekilinin mutlaka atanması gerekir.”
Aydın Taş, Ankara
Facebook-da paylaş
Digər xəbərlər
Xəbərlər
Bütün xəbərlər
Ən çox oxunanlar